Zdravý způsob života
Pozor, Sůl! - Proč konzumujeme příliš mnoho soli, jak škodí našemu zdraví a co s tím můžeme dělat

Pozor, Sůl! - Proč konzumujeme příliš mnoho soli, jak škodí našemu zdraví a co s tím můžeme dělat

Jonáš Josef, Kuchař Jiří,
Kniha

Skladem a připravena k odeslání

Momentálně vyprodáno

299 Kč 240 Kč

O knize

Medicína, zdraví Zdravý způsob života Zdravá výživa Diety

Ze všech stran slyšíte o tom, že nemáte solit. Doma už téměř nesolíte, ovšem přesto je vaše spotřeba soli obrovská. Pokud hledáte důvod, budete překvapeni, kolik skryté soli zkonzumujete, aniž to tušíte. Tato kniha je určena lidem, kteří - se chtějí začít vážně starat o to, kolik soli resp. sodíku ve své každodenní stravě snědí - mají z jakéhokoli důvodu, zejména zdravotního, potřebu se odsolit - hledají změnu a jídelníček, který by je přivedl na optimální denní spotřebu soli Publikace nepřináší žádná stravovací dogmata. Vedle varování obsahuje mnoho důležitých informací, možností řešení a hlavních zásad změny. Ocení ji proto zejména - matky s dětmi - pacienti s vysokým krevním tlakem, s oběhovými a imunitními problémy - lidé v aktivním věku trpící poškozením kloubů nebo se sklonem k nadváze - diabetici a ekzematici - senioři - lidé s trávicími, močovými a očními problémy, zejména šedým zákalem

Detail produktu

Nakladatel: EMINENT - Ing. Jiří Kuchař (26.4.2016)
Číslo vydání: 1
Počet stran: 288
Hmotnost: 456
Hloubka: 212 mm
ISBN: 978-80-7281-504-3

Recenze

  • R
    Renata (13.09.2016 11:42) 0 0
    100%
    V knize je mnoho informací, které mne překvapily. Sůl představuje „opuchlou“ zátěž pro celý organismus. Když si přečtete části týkající se jednotlivých oblastí našeho těla, které sůl ovlivňuje, získáte pocit, že sůl je takové vzdmychadlo, neurotoxin, který nás napučí i nabudí, ale výsledek je ten, že nechá poněkud zdevastované tělo. Maličko, jen maličko. A další den zase… a vše se nakonec začne sčítat do civilizačních nemocí, které autoři považují z velké části právě za důsledek konzumace soli, na níž není lidstvo ještě dostatečně adaptované evolucí. Jestli vůbec někdy lze tělo na takový zápřah adaptovat. Za tři tisíce let? Těžko… A přesto nám potravinářský průmysl sype sůl i do sladkých jídel. Tak tohle je dojem, který si z této knihy odnáším… a každý si odnese to své, to, co ho osloví na základě jeho zkušeností či individuálních zdravotních potíží.
Znáte tuto knihu? Podělte se o svůj názor.
Vaše hodnocení: