Dějiny
Jídlo a pití v pravěku a ve středověku
Kniha

Skladem a připravena k odeslání

Momentálně vyprodáno

495 Kč 396 Kč

O knize

Dějiny

Od vzniku pračlověka uplynulo několik milionů let, od vzniku zemědělství asi deset tisíc let. Velmi dlouhé období sběračství a lovu na jedné straně a období záměrné výroby potravin na straně druhé mají svá specifika a rozdílné druhy a množství pramenů. Specializace na archeologii a historii sama o sobě není dostačující, autorka pracovala také s materiálem paleobotanických, osteologickým, ale i etnografickým, přičemž i v tomto směru byla v pracovním styku s předními světovými odborníky. Tato kniha je už její čtvrtou o dějinách výživy a dovršuje cyklus poznání výživy a vaření od počátku lidstva do období národního obrození. Je věnována období nejdelšímu a na odbornost a rozsah speciálních znalostí nejnáročnějšímu. Kniha vychází již ve třetím vydání.

Detail produktu

Nakladatel: Středisko spol. činností AV ČR, v. v. i. (28.8.2015)
Číslo vydání: 3
Počet stran: 556
Hmotnost: 722
Hloubka: 207 mm
ISBN: 978-80-200-2498-5

Recenze

Tuto knihu ještě nikdo nehodnotil.
Znáte tuto knihu? Podělte se o svůj názor.
Vaše hodnocení: