Česká národní kuchyně
Poklady klasické české kuchyně

Poklady klasické české kuchyně

Vaněk Roman
Kniha

Skladem a připravena k odeslání

Momentálně vyprodáno

399 Kč 339 Kč
Proč nakupovat na bux.cz?
knihy
Více jak 60 tisíc titulů skladem
dodávka
DOPRAVA od 29 Kč, přes 800 výdejen, doprava ZDARMA nad 999 Kč
pečeť
Garance vrácení zboží do 14 dnů
štít
Odměna za věrnost – 20 kreditů za registraci a 2 % z každé objednávky

O knize

Česká národní kuchyně

Roman Vaněk, ředitel Pražského kulinářského institutu (přední kuchařská škola v ČR), je také autorem řady kuchařek a gastronomických publikací. Tentokrát se rozhodl vytvořit precizního moderně zpracovaného průvodce českou jídelní klasikou a spolu se šéfkuchaři Prakulu (bývalým a současným ) Václavem Fričem a Zdeňkem Marcínem vytvořili v knize Poklady klasické české kuchyně soubor bezmála dvouset receptů, připravovaných krok po kroku, včetně české pekařské klasiky, na které spolupracoval s vynikajícm pekařem a také lektorem Prakulu Martinem Hanusem. Předmluvu Vaňkových "POKLADŮ" napsali velcí milovnící a ochránci poctivé české gastronomie kníže Karel Schwarzenberg, šéfkuchař Jaroslav Sapík a Jitka Rákosníková-šéfredaktorka časopisu F.O.O.D. Každý recept je pečlivě popsán a fotograficky zdokumentován, což orientaci v něm i jeho přípravu ještě zjednoduší. Pro recepty sáhl autor do skutečně klasické české kuchyně, jakou vařily naše babičky - název tady skutečně nelže, jde o opravdové poklady! Od poctivé hovězí polévky, přes huspeninu, škvarky, utopence, řízek s bramborovym salátem, koprovku, rajskou, svíčkovou, šípkovou, tatarák, jehněčí, vepřové, telecí, vnitřnosti, drůbež, divočinu, ryby, krupicovou kaši, koláče až po vanoční cukroví. Recepty najdeme v nové knize Poklady klasické české kuchyně jak složitější, tak zcela základní včetně velmi zdařile zpracovaných tipů, všechny jsou ale zpracovány pečlivě a přehledně tak, aby byly čitelné a hlavně proveditelné doslova pro každého. Po dlouhé době je tady nová příručka, která si mezi klasickými českými kuchařkami bezpochyby najde své čelní místo. "Poklady" musíte mít!

Detail produktu

Typ: vázaný
Číslo vydání: 1
Počet stran: 192
Hmotnost: 1300 g
Hloubka: 21 mm
Šířka x Výška: 218 x 303 mm
ISBN: 978-80-905048-0-6

O autorovi

Vaněk Roman

Roman Vaněk (nar. 11. ledna 1969) Český kuchař a gastronom. Původně se věnoval fotografii. Vystudoval v letech 1984 až 1988 Střední…

Ostatní knížky od tohoto autora

Recenze

82%
(hodnoceno 37x)
  • V
    Věrka (14.03.2016 13:06) 0 0
    100%
    Neuměla jsem vařit a tato kuchařka mě to naučila,je opravdu báječná,českou kuchyni dobře zmapovala,vše je přehledné,srozumitelné,podrobně vysvětlené a jídlo podle receptu bylo vždy perfektní! Nevařím už podle ničeho jiného než podle pana Vaňka:-)
  • E
    Eva (04.08.2015 21:17) 0 0
    100%
    Je to jediná kuchařka, podle které se každé jídlo povede na 100%. Přesné odměření surovin spolu s radami a fígly....úspěch zaručen. Poprvé v životě jsem zde našla recept, po kterém se mi povedly české buchty:-))) Děkuji! Eva
  • J
    Jana (18.07.2014 10:07) 0 0
    100%
    Skvělá kuchařka pro začátečníky a pokročilé, každý recept je úplně jiný (ne jako v jiných kuchařkách, kde jsou stovky podobných jídel), recepty mají hlavu i patu, přehlédné, výstižné.
  • J
    Jenda (21.12.2013 13:39) 0 0
    100%
    Vypadá to na polled jako nudná klasika, navíc tam je hodně volného (bílého) místa. Nakonec ale člověk uvidí, že to je velmi praktická pomůcka do kuchyně, pokdle níž se dá moc chutně vařit.
  • L
    Lucie (16.12.2013 11:35) 0 0
    100%
    Bez výhrad doporučuji, je to skvělá, přehledná kuchařka, podle které určitě zvládne vařit každý. Velmi dobře zpracovaná. Moc se mi líbí babské rady, které jsou u každého receptu. Za mě palec nahoru:-)
  • S
    sladkyraj.blogspot.com (10.11.2013 19:02) 0 0
    100%
    Kuchařka je v elegantním bílém provedení s tvrdými deskami a vše je otištěno na kvalitním nelesklém papíře. Kuchařka je doplněná radami a velkými fotografiemi, které vám pomohou jak při přípravě tak i servírování. Recepty jsou přehledně rozepsány a rozděleny na oddíly. Vše je napsáno bez chyb a nenašla jsem ani chyby v rozpisech surovin. V žádné kuchyni se neztratí.
Znáte tuto knihu? Podělte se o svůj názor.
Vaše hodnocení: